Chrome AdBlock Reklam Engelleyici Eklenti Uygulaması
AdBlock Reklam Engelleyici Google Chrome ve Safari gibi büyük tarayıcılarda en çok indirilen eklenti uygulamalar arasında yer almaktadır. Google Web mağazasında ücretsiz dağıtımı yapılan AdBlock Reklam Engelleyicinin uygulama üzerinde her ne kadar 10 milyon kullanıcı yazsa da Web sitesini incelediğim de, bu sayısın 40 milyon olduğunu görüyoruz. 40 milyon kullanıcının bu eklentiyi kullanması yanılmış olmadığımı kanıtlamış oluyor.
AdBlock reklam engelleme eklentisi o kadar ilginç ki, kendi blog ve sitemin reklamlarını dahi göstermiyor. Örneğin, Guney59 Paylaşım blog’umun sol sidebarda ki Google+ Sayfa ile, Related Posts ismi arasında kalan Adsense 160x600 reklam görselini dahi göstermiyor. Aşağıda verilen resim örneğini incelediğinizde reklamın olması gereken alan iki çerçeve arasına alınmıştır. Bu iki isim arasında reklam görülmemektedir.
AdBlock Reklam Engelleyici ile engelenmiş Adsense reklam alanı
AdBlock, birçok web sitesinde yayınlanan reklamları bilgisayarınıza indirilmeden engelliyor. Böylece istediğiniz içeriğe ulaşmaya odaklanabilir ve daha az zaman harcamış oluyorsunuz.
Düşünün bir filim izleyeceksiniz ve filim indirme veya izleme sırasında her dokunduğunuz başlatma simgesi için en az 3 reklam birimini tarayıcınızın arka planında veya yan sekmesinde isteğiniz dışında açılmasına katlanacaksınız. Mutlaka bu insanlar reklamlardan para kazanıyor. Emeklerinin karşılığını bir şekilde finans etmesi gerekiyor. Ancak bu reklamların aşırı derecede olması da okuyucu veya izleyicinin canını sıkıyor.
Web sitenizin reklamlarını görülür yapmak için ne yapabilirsiniz?
1. Google Chrome tarayıcınıza eklediğiniz AdBlock Reklam Engelleyici simgesi üzerine (sağ üst köşede) web siteniz açıkken sağ tıklayın. 2. Şeçenekler ismine tıklayın ve Şu reklamları engellemeyi durdur sayfasına giriş yapın. 3. AdBlock'un çalışmasını istemediğiniz sayfa ve alan adları yazısının altındaki pencereye reklamları görülmesini istediğiniz web sitelerinin linkini yazın. NOT: Bu alandaki yazıları iyice okuyun. Blogger üzerinde yaptığım denemede, HTTP ve HTTPS ayarlarından sonra, Adsense reklamlarının görülmediğini ancak Wordpress sitemde ise Adsense reklamlarının görüldüğünü tespit ettim. Kullanıp kullanmama kararı tamamen sizin özgün düşüncenizde olduğunu hatırlatmak isterim.
AdBlock kullanım önerisi :
AdBlock eklentisini kullanacaksanız ve Web sitenizde problem yaşamamak için filim izleyeceğiniz zaman veya sörf yapmayı düşündüğünüzde Chrome → Ayarlar → Uzantılar kısmındaki onayı açıp kapatabilirsiniz.
Gizlilik :
AdBlock çalışmak için hiç bir kişisel bilgi gerektirmez ve gezinme geçmişinizi kaydetmez.
YouTube video Reklamları yok :
AdBlock, Youtube video reklamlarını siz görmeden kaldırır. Sadece oynatma tuşuna basın.
Bilgilerim güvende mi?
Tüm sekmelerde çalışabilmek için tarayıcınız, AdBlock'u gezinme bilgilerini almak için izin istemeye mecbur tutabilir. AdBlock kişisel gezinme alışkanlıklarınızı ya da bilgilerinizi, çalışması için gerekli sebeplerin dışında kesinlikle kaydetmez. AdBlock tamamen sizin gibi kullanıcıların gönüllü bağışlarıyla desteklenmektedir ve reklam ya da promosyon amaçlı hiç bir bilgi toplamaz.
Chrome AdBlock Reklam Engelleyici Uygulamasını buradan giriş yaparak AdBlock Google Web Magazasından indirebilirsiniz.